0138Samen met een collega ontworpen printplaat die dankzij bijzondere pinning direct in een breadboard past
Semester 1 OIT12 Oriëntatie ICT & Technology
Een bestaand schema voor een beginnersbreakoutboard is omgezet in een printplaatontwerp dat in productie is genomen. Het omvat (RGB-)leds met voorschakelweerstanden, knopjes met pulldownweerstanden, potmeters, een buzzer, een lichtsensor en een temperatuursensor, die eenvoudig en overzichtelijk met behulp van jumperdraadjes met een Arduino Uno-ontwikkelbord verbonden kunnen worden. Daardoor kan een student voortaan kiezen tussen het zelf maken van de opstelling op een breadboard, of de kant-en-klare opstelling.
Alle Arexx-robotauto's worden periodiek getest in samenwerking met ISSD-uitleenbalie-medewerkers en studentassistenten. Waar nodig worden kleine reparaties uitgevoerd.
Het lege Arexx-experimenteerbord is voorzien van een zestal aansluitingen voor analoge sensoren, een I²C-aansluiting via jumperkabels en een SPI-aansluiting via een DIP-bandkabel.
Er is een plexiglaslaserontwerp gemaakt en een Arduino-shield-printplaatontwerp. Daarmee kan een Arduino-ontwikkelbord mechanisch stevig op een RP6-robot geplaatst worden, desgewenst voorzien van uitbreidingsshields. Dankzij het shield kan de Arduino foutloos gevoed worden en zijn de RP6-interrupt-pinnen vrij toegankelijk.
Zelfontworpen Arduino-uitbreidingsshield en -grondplaat t.b.v. RP6-robotcommunicatie
Semester 3 DSP31 antialias
Op basis van een door een collega ontworpen schema, is een printplaatontwerp gemaakt, besteld en geassembleerd.
Semester 3 EL32 Embedded Linux
Voorafgaand aan het leskwartaal zijn de compactflashkaarten opgeschoond en voorzien van de originele diskimage, met behulp van een zelfgeschreven shellscript dat zorgt voor de juiste partitionering en het vullen van de partities.
Er is een VMware-host en -targetimage ontwikkeld om de Soekris-omgeving te simuleren.
Semester 4 PRS41 Productiesystemen
Met Eagle Professional is een verbindingsprintplaat ontworpen ter verbinding van een PLC-productiestraat met Centronics-connectoren. Deze connectoren konden studenten voor GPIO gebruiken. Dit ontwerp heeft een dusdanig groot oppervlak, dat een zwaardere versie van Eagle is gebruikt dan de gratis te gebruiken Lite Edition.
Zelfontworpen Flexcell-verbindingsprintplaat
Semester 4 DES42 Distributed Embedded Sys.
Er is een "snake"-kabel gemaakt met circa 8×DB9-connectoren om CAN-bus-shields mee te verbinden. Ook is er een plexiglaslaserontwerp gemaakt voor een top- en bodemplaat met daartussen een Arduino, LCD-schermpje en batterijen. Het plexiglas heeft verzonken schroefgaten dankzij een combinatie van lasersnijden en lasergraveren, waardoor de eenheden probleemloos stapelbaar zijn.